Hoe ondersteun je je vrouw tijdens de zwangerschap?

Als je zwanger bent dan heb je zo nu en dan wat ondersteuning nodig. Het kan zijn dat je graag het hele huishouden nog zelf wilt doen, maar dat is nu te laat. Je moet rusten en op tijd even gaan liggen, je moet werk uit handen kunnen geven. Het is voor de man belangrijk om wat meer taken in het huishouden over te gaan nemen:

–       Stofzuigen kan na een tijdje te zwaar worden voor de vrouw;

–       Koken kan in het begin van de zwangerschap door de vrouw gedaan worden maar dat is afhankelijk van de klachten die ze heeft als ze niet lang kan staan is dat na een tijdje ook niet meer mogelijk.

Het is belangrijk dat de vrouw naar haar lichaam kan luisteren en dat de man indien nodig bij kan springen. Vaak springen ouders en schoonouders ook bij. Zeker als er al meerdere kinderen zijn, dan kan het zijn dat je niet meer mag tillen en als kinderen dan verschoond moeten worden of opgetild moet worden voor een douche of bad, dan is het belangrijk dat je hierbij hulp krijgt. De vrouw zal het niet altijd leuk vinden om alles uit handen te moeten geven, maar ze moet op dat moment aan haar ongeboren baby en aan haar lichaam denken en daarom is het goed dat je haar hierin gaat helpen.

 

Verwen je vrouw extra

Het is goed om je zwangere vrouw extra te verwennen, een keer extra uit laten slapen, warme thee brengen, ontbijt op bed, een leuke DVD zodat ze weer kan rusten, een massage, allemaal leuke extraatjes zodat zij even kan gaan liggen en kan gaan rusten. Het is ook goed om haar eens een goed boek (over baby’s, kinderkamer inrichten enz.) te geven zodat ze verplicht gaat rusten. Je kunt ook samen op tijd naar bed gaan en rusten, heerlijk mijmeren over de toekomst en dan in slaap vallen. De volgende dag kun je dan weer samen vol goede moed op staan en dan ben je weer fit om haar te helpen waar het nodig is. Je kunt samen veel meer aan dan je denkt, na een tijdje ben je helemaal op elkaar ingespeeld. Dit rollenspel kun je dan na de bevalling nog even volhouden, of blijven de taken voortaan verdeeld? Je zwangere vrouw verdient zeker wat extra verwennerij, zij draagt jouw kind met alle lusten en lasten. Er zijn tijden bij dat jij als man je vrouw even niet meer kan volgen door de emotionele buien, stemmingswisselingen enz. probeer dat maar niet, het hoort er allemaal gewoon bij. Zowel lichamelijk alsook geestelijk krijgt een zwangere vrouw heel wat voor de kiezen. Dus koop die enorme bos bloemen en toon je waardering.