Mom in balance

Mom in balance is een wereldwijd sportprogramma voor moeders en toekomstige mama’s. Mom in balance is onderverdeeld in drie groepen, namelijk zwanger, back in shape en mom in shape.

Mom in balance

Als zwangere vrouw is het belangrijk om een goede conditie te hebben. Hoe beter je conditie is, hoe makkelijker je jouw kindje in je buik met je mee kan dragen, en hoe soepeler je bevalling (over het algemeen) verloopt. Met Mom in balance kan je samen met andere vrouwen samen in de buitenlucht gaan sporten, onder leiding van een ervaren instructeur.

Er zijn drie programma’s ontwikkeld:

  • Zwanger
  • Back in shape (wordt niet besproken)
  • Mom in shape (wordt niet besproken)

‘Zwanger’ geeft al aan dat dit programma voor zwangere vrouwen is. ‘Back in shape’ is voor na je bevalling, en ‘Mom in shape’ is het programma dat is samengesteld voor moeders die graag wat aan hun gezondheid en conditie willen werken.

Inhoud van Mom in balance

Met het programma van Mom in balance train je het hele jaar door wekelijks in de buitenlucht. Tijdens de trainingen ben je bezig met een positieve en actieve benadering van je zwangerschap en je doet een Total Body Training vanaf de start van je zwangerschap tot aan je bevalling.

De oefeningen die gedaan worden zijn bedoeld om spiergroepen te trainen die je tijdens je zwangerschap en bevalling het meest gebruikt (buik-, rug-, bekkenspieren). Ook wordt er aan cardiotraining gedaan om je conditie op peil te houden en wordt er goed aandacht besteed aan stretchen en ontspanning, om de kans op blessures zo klein mogelijk te houden.

Het doel van Mom in balance is om je fysiek en mentaal sterk te voelen en dat je minder last hebt van zwangerschapskwaaltjes. Door de trainingen wordt je bevalling vergemakkelijkt en zal je na de bevalling sneller herstellen en weer in vorm zijn. Bovendien heb je tijdens het sporten contact met andere zwangere vrouwen, en je krijgt een boek en trainingsband zodat je ook thuis aan de slag kunt met de oefeningen.

Kosten van Mom in balance

Bij Mom in balance kan je kiezen uit twee soorten lidmaatschappen: onbeperkt en 1x in de week. Het 1x in de week pakket kost 48,50 per maand, het onbeperkt pakket 68,50 euro per maand. Het onbeperkt pakket is standaard voor twee lessen in de week, maar je mag eventueel ook meer lessen volgen.