Voeding

Het is belangrijk dat je op de voeding gaat letten als je zwanger wilt worden en ook als je zwanger bent. Ook op het drinken dien je goed te letten want jij wilt je lichaam zo gezond mogelijk hebben en houden. Het is belangrijk voor jezelf maar ook voor je ongeboren kindje. Als het over foliumzuur gaat dan kan er worden gezegd dat je 400 microgram foliumzuur moet gaan slikken vanaf het moment dat je zwanger wilt gaan worden. Dit verlaagt meteen de kans op een open ruggetje bij de baby. Je moet het foliumzuur blijven slikken, dit doe je tot minimaal acht weken na de conceptie. Dat is ongeveer 10 weken na de eerste dag van de laatste menstruatie. Daarna hoef je in principe geen foliumzuur meer te nemen, maar als je het wel wilt doen dan is dat niet schadelijk voor jou en de baby.

 

Vitamine A bij de zwangerschap

Het is belangrijk dat je niet teveel vitamine A binnenkrijgt. Dit kan namelijk schade toebrengen aan het ongeboren kind. Je mag daarom als je zwanger bent niet meer dan 3000 microgram vitamine A binnenkrijgen per dag. Hiermee worden vitamines A bedoeld uit supplementen en dierlijke producten. Je kunt maar beter geen lever eten gedurende de zwangerschap want daar zit vitamine A in. Het is verstandig dat je voor de zwangerschap gaat kijken waar de nodige vitaminen inzitten zodat je dat al weet en hier ook meteen op kunt gaan letten. Bij twijfel moet je altijd de arts of gynaecoloog raadplegen. Het is goed dat je jezelf goed voor gaat bereiden op de zwangerschap, zowel fysiek als psychisch. Er is namelijk een grote verandering op komst, jouw toekomst gaat helemaal veranderen, zeker bij een eerste baby. Nieuw leven is natuurlijk prachtig en je ziet het allemaal rooskleurig in, blijf wel met beide benen op de grond staan, want zowel de zwangerschap als de periode daarna kan gepaard gaan met ups en downs.

 

Vitamine D tijdens de zwangerschap

Je hebt als je zwanger bent extra vitamine D nodig. Het is verstandig om per dag 10 microgram vitamine D te slikken. Op deze manier houd je de botten gezond van jezelf en van je kind. Zorg dat je op tijd gaat beginnen met vitamine D. Op deze manier kun jij zorgen voor een goede verzorging van de baby gedurende de zwangerschap, ook moet je goed aan jezelf denken en daarom is extra vitamine D echt aan te raden. Begin er op tijd mee en zorg dat je gaat genieten van de mogelijkheden en dan kun je ervaren wat het is om fijn zwanger te kunnen zijn en een gezond kindje op de wereld te kunnen zetten! Bij twijfel van de hoeveelheid of welke vitamine je extra moet slikken raadpleeg je een arts of gynaecoloog.