Week 10

Week tot weekHoever ben je?

  • Aantal dagen zwanger: 64 tot 70
  • Zwangerschapsmaand: 3e
  • Trimester: 1e

Jouw baby in week 10

Je baby ontwikkelt zich in rap tempo. De darmen, hersenen en lever zitten op hun plaats en beginnen al te werken. Bot en kraakbeen worden vanaf deze week aangemaakt.

De armpjes van je baby beginnen echt vorm te krijgen en de elleboog kan al buigen! De knieƫn en enkels beginnen nu ook vorm te krijgen.

De melktandjes worden al aangemaakt onder het tandvlees. De maag en nieren beginnen deze week met het produceren van spijsverteringssappen en urine.

Wanneer je zwanger bent van een jongetje gaan zijn testikels starten met de aanmaak van testosteron.

Jouw lichaam in week 10

In de tiende zwangerschapsweek kan je last krijgen van obstipatie omdat je darmen langzamer gaan werken. Je baarmoeder groeit deze periode snel.

Misschien heb je al gemerkt dat je iets in gewicht bent aangekomen. Je lichaam houdt wat vocht vast en je kunt last hebben van een opgeblazen gevoel. Je kleren kunnen hierdoor te strak zitten.

10 weken zwanger – tips

Het is misschien een idee om alvast rond te kijken welke soorten positiekleding er te koop zijn. Ook kun je tussen de 8 en 12 weken zwangerschap de termijnecho laten doen. Tijdens deze echo wordt vastgesteld hoe lang je al zwanger bent. Heb je deze echo nog niet gehad, maak dan bij je verloskundige een afspraak voor de termijnecho.