Week 11

Week tot weekHoever ben je?

  • Aantal dagen zwanger: 71 tot 77
  • Zwangerschapsmaand: 3e
  • Trimester: 1e

Jouw baby in week 11

Je kindje is nu 4,1 centimeter groot en weegt 7 gram.

Het hoofdje van je baby is nu net zo groot als de rest van zijn lichaam en begint steeds menselijker te worden. De oren zijn bijna ‘af’, de neusgaten ontstaan en ook zijn tong en gehemelte zijn zich aan het ontwikkelen. Op het lichaam verschijnen nu ook haarzakjes.

De handjes en voetjes van je baby hebben losse vingers en tenen, en er zullen snel nagels groeien. Je kindje gaat steeds meer bewegen, hij zal nu beginnen met schoppen en stretchen. Helaas kun jij dit nog niet voelen omdat hij nog erg klein is.

Jouw lichaam in week 11

Deze elfde zwangerschapsweek zul je het meest last hebben van zwangerschapskwaaltjes als ochtendmisselijkheid, hierna zullen ze afnemen. Ook komt je eetlust weer terug.

In de eerste drie maanden van je zwangerschap ben je zo’n 1 tot 2,5 kilo aangekomen, in het trimester hierna zul je een stuk meer aankomen. Let goed op je voeding. Je mag gerust iets meer eten. Maar ga niet voor twee eten, dat is niet nodig.

11 weken zwanger – tips

Denk na of jij de combinatietest wilt laten uitvoeren, waarbij risico’s op een chromosoomafwijking worden onderzocht zoals Downsyndroom.

Als je foliumzuur slikt, mag je eind deze week daarmee stoppen.