Week 2

Week tot weekTheoretisch gezien ben je deze week nog helemaal niet zwanger. Dit omdat je zwangerschapsduur geteld wordt vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie.

In deze tweede week van je zwangerschap heb jij je vruchtbare dagen en aan het einde van deze week zal je eisprong plaatsvinden.

Hoever ben je?

  • Aantal dagen zwanger: 8 tot 14
  • Zwangerschapsmaand: 1e
  • Trimester: 1e

In de tweede week ben je 8 tot 14 dagen zwanger, zit je in je eerste zwangerschapsmaand en in het eerste trimester.

Jouw baby in week 2

Deze week ben je nog niet zwanger, en je hebt dus ook nog geen baby in je buik. Aan het einde van deze week (rond dag 14) zal jouw eisprong plaatsvinden. Er komt dan een rijpe eicel vrij die aan het begin van de 3e zwangerschapsweek bevrucht kan worden door een spermacel.

Wanneer jij en je partner bezig zijn om zwanger te worden, zal je aan het einde van deze week seks hebben, of hebben gehad.

Jouw lichaam in week 2

De bevruchting heeft in deze week nog niet plaatsgevonden, en bij jou is er lichamelijk dan ook nog niets veranderd. Je lichaam maakt zich wel klaar voor een mogelijke zwangerschap. Je eicel zal verder rijpen, en tijdens de eisprong komt deze vrij.

Ook je baarmoederwand is bezig dikker te worden, om klaar te zijn voor een eventuele innesteling.

2 weken zwanger – tips

Stop deze week met roken en alcohol drinken en het gebruiken van drugs (indien van toepassing). Let tijdens je zwangerschap ook goed op je voeding en wat je verder nog binnenkrijgt. Jouw ongeboren baby krijgt namelijk hetzelfde binnen als jij.