Week 22

Week tot weekHoever ben je?

  • Aantal dagen zwanger: 148 tot 154
  • Zwangerschapsmaand: 5e
  • Trimester: 2e

Jouw baby in week 22

Je kindje is nu 27,8 centimeter lang en weegt 430 gram.

De zintuigen van je baby werken steeds beter. Hij kan je hart horen kloppen en hoort je bloed stromen. Met zijn handen gaat hij zijn omgeving ontdekken. Dit doet hij door de navelstreng vast te houden en door zijn gezicht te betasten. Onderscheid maken tussen licht en donker lukt hem steeds beter. Zijn smaak wordt nu ook ontwikkeld.

De lippen, oogleden en wenkbrauwen worden steeds duidelijker herkenbaar. De tandjes zijn zich onder het tandvlees druk aan het ontwikkelen. Hij steekt nu ook zijn duim in zijn mond om daarop te gaan zuigen.

Jouw lichaam

In week 22 van je zwangerschap kun je rare dromen of nachtmerries hebben, bijvoorbeeld dat je je baby vergeten bent mee te nemen terwijl je boodschappen aan het doen bent. Door deze ‘enge’ dromen verwerk je je angsten, waardoor je beter voorbereid bent op een leven als moeder van je nu nog ongeboren kindje.

Ook kun je vanaf nu last krijgen van brandend maagzuur. Dit komt omdat je baarmoeder je ingewanden naar boven drukt, waaronder ook je maag. Langzaam eten en goed kauwen kunnen brandend maagzuur verminderen.

22 weken zwanger – tips

Als je niet getrouwd bent met de vader van je baby dan wordt hij pas officieel vader van je kindje zodra hij het kind erkent. Regel dit op tijd zodat je na de geboorte van jullie kindje niet voor verrassingen komt te staan als er iets gebeurt.