Week 25

Week tot weekHoever ben je?

  • Aantal dagen zwanger: 169 tot 175
  • Zwangerschapsmaand: 6e
  • Trimester: 2e

Jouw baby in week 25

Jouw kindje is nu 34,6 centimeter en weegt 660 gram.

De huid van je baby kleurt nu langzaam roze. De kleine bloedvaten zijn zich namelijk aan het ontwikkelen en vullen zich met bloed. Er wordt meer onderhuids vet aangemaakt en het rimpelige velletje verdwijnt daarom ook langzaam.

Je kindje wordt met de dag groter en sterker. Je voelde hem al een tijdje bewegen, maar nu kan je ook via de buitenkant zijn bewegingen voelen als je je hand op je buik legt. Het gehoor van je kindje is nu zo ontwikkeld dat hij jouw stem en de stemmen van mensen waar je veel mee praat kan herkennen.

Jouw lichaam in week 25

Mensen vinden het vaak geweldig om een zwangere buik aan te raken en doen dit soms ook ongevraagd. Niet alleen bekenden, maar ook wildvreemden doen dit. Als je dit niet fijn vindt, zeg het dan gewoon. Het is immers jouw lichaam en jij bepaalt wie jou aanraakt.

Vanaf nu kun je ’s nachts last krijgen van kramp in je kuiten. Dit kan erg pijnlijk zijn, maar je kan het snel weer weg krijgen door je been te strekken en je tenen richting je scheenbeen te trekken.

25 weken zwanger – tips

Heb jij al een babynaam uitgekozen of moet je daar nog aan beginnen? Een goede naam kiezen is best lastig, want je kind draagt de naam de rest van zijn leven met zich mee. Vind je een naam mooi? Zeg hem een paar keer hardop om te kijken of het lekker klinkt.