Week 26

Week tot weekHoever ben je?

  • Aantal dagen zwanger: 176 tot 182
  • Zwangerschapsmaand: 6e
  • Trimester: 2e

Jouw baby in week 26

Je kindje is nu 35,6 centimeter en weegt 760 gram.

In week 26 gaan de ogen van je baby langzaam open. De kleur van de ogen is nog niet zichtbaar en de definitieve oogkleur is pas zichtbaar als je kindje 6 maanden oud is.

Je baby is nog erg klein, maar van buiten al helemaal ‘af’. Aan de binnenkant gebeurt er nog erg veel. De longen en hersenen zijn zich continu aan het ontwikkelen, de longen ademen nu vruchtwater in en uit om ze te trainen.

Jouw lichaam in week 26

Je lichaam groeit dagelijks, maar ook de wallen onder je ogen. Je slaapt slechter en je nachtrust is niet wat het geweest is. Door je groeiende buik lig je niet meer lekker. Je piekert veel omdat je leven binnenkort in het teken staat van een kleine baby die continu zorg nodig heeft en je wordt continu wakker omdat je zo vaak moet plassen.

In week 26 kun je ook last krijgen van harde buiken, veroorzaakt door het samentrekken van je baarmoeder. Het zijn oefenweeën die je voorbereiden op echte weeën.

26 weken zwanger – tips

Vanaf volgende week wordt je baby te groot om in één beeld te vangen op een echo. Als je een pretecho wilt laten maken dan moet je dat deze week nog doen.