Week 27

Week tot weekHoever ben je?

  • Aantal dagen zwanger: 183 tot 189
  • Zwangerschapsmaand: 6e
  • Trimester: 2e

Jouw baby in week 27

Je kindje is nu 36,6 centimeter lang en weegt 875 gram. Je baby zal de komende weken groeien in lengte, maar qua gewicht zal hij nog sneller groeien. Hij zal nog zo’n 15 centimeter groeien, terwijl hij nog minimaal 4 keer zo zwaar wordt. Dit extra gewicht zit hem voornamelijk in vetlagen die je baby gaan helpen om warm te blijven buiten de baarmoeder.

Rond deze tijd begint je baby een vast slaapritme te ontwikkelen in je buik. Als hij wakker is heeft hij zijn ogen open, beweegt hij en zuigt hij op zijn duim of speelt hij met zijn navelstreng. Als je een ritmische beweging in je buik voelt zal hij waarschijnlijk aan het hikken zijn.

Jouw lichaam in week 27

Week 27 is de laatste week van het tweede trimester. Over 13 weken ben je uitgerekend, en je kan dus beginnen met aftellen. Zwanger zijn is mooi, maar het moment dat je baby in je armen ligt wordt steeds aantrekkelijker. De zwangerschapskwaaltjes worden steeds erger en er komen er steeds meer bij.

Je kunt last van je bekken krijgen, van aambeien, van vochtophoping in je voeten en enkels. Ook obstipatie is een veel voorkomende klacht bij zwangere vrouwen.

27 weken zwanger – tips

Week 27 is het geschikte moment om op zoek te gaan naar een geboortekaartje. Er zijn vele mogelijkheden en het kost behoorlijk wat tijd om het geschikte geboortekaartje te vinden.