Week 28

Week tot weekHoever ben je?

  • Aantal dagen zwanger: 190 tot 196
  • Zwangerschapsmaand: 7e
  • Trimester: 3e

Jouw baby in week 28

Je kindje is nu 37,6 centimeter en weegt 1.005 gram.

Je baby kan nu knipperen met zijn oogjes en het ademhalen gaat ook steeds beter. Naast hikken is je baby nu ook in staat om te hoesten. Het gezichtsvermogen ontwikkelt zich verder en elke dag worden er miljoenen neuronen aangemaakt in zijn hersenen. De spieren en botten van je kindje worden steeds sterker en er wordt meer vet aangemaakt.

In week 28 kan je baby tijdens zijn slaap ook in de rem-slaap komen. Deze fase is het gedeelte van de slaap waarin je droomt.

Jouw lichaam in week 28

Week 28 is de eerste week van het derde trimester. De fysieke klachten kunnen vanaf nu gaan toenemen. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van bekkeninstabiliteit, veroorzaakt door het hormoon relaxine.

28 weken zwanger – tips

Weet jij al of je borstvoeding of flesvoeding gaat geven? Borstvoeding is het beste voor de gezondheid van je baby en ook voor jouw herstel na de bevalling is borstvoeding optimaal. Toch is het in sommige gevallen niet mogelijk om borstvoeding te geven.

Ook kiezen sommige vrouwen er bewust voor om geen borstvoeding te geven, maar flesvoeding. Voordat je een keuze maakt, moet je je goed inlezen in zowel borstvoeding als flesvoeding.