Week 29

Week tot weekHoever ben je?

  • Aantal dagen zwanger: 197 tot 203
  • Zwangerschapsmaand: 7e
  • Trimester: 3e

Jouw baby in week 29

Je kindje is nu 38,6 centimeter en weegt 1.153 gram.

Je baby blijft groeien en heeft daardoor meer voedingsstoffen nodig, waaronder vitamine C, eiwitten, foliumzuur, ijzer en calcium. Doordat hij indirect jouw voeding binnenkrijgt is het belangrijk dat jij gezond en gevarieerd eet. Deze week zijn vooral de hersenen, de botten en de spieren zich aan het ontwikkelen.

Jouw lichaam in week 29

Je buik is ondertussen zo groot dat je staand bijna je benen niet meer kan zien. Je kunt nu ook last krijgen van spataderen. Spataderen zijn niet gevaarlijk maar kunnen wel pijnlijk zijn en ze zijn niet mooi.

Het is logisch als je jezelf tijdens je zwangerschap minder aantrekkelijk vindt. Je kunt last hebben van spataderen, striae, gezwollen enkels, een dikke buik en meerdere lichamelijke ongemakken. Als je seks hebt kun je je weer aantrekkelijk en meer vrouw voelen. En wees gerust: seks hebben kan gewoon als je zwanger bent. Je doet je baby geen pijn, seks is zelfs goed voor je. Het zorgt ervoor dat je bekken soepel en sterk blijft èn seks is een goede manier om de intimiteit met je partner te waarborgen en te verbeteren.

29 weken zwanger – tips

Vanaf week 29 kun je de bewegingen van je baby goed voelen. Als je je baby goed voelt bewegen is dit een goed teken. Voel je je baby de hele dag niet of beweegt hij minder dan je van hem gewend bent, neem dan contact op met je verloskundige. Deze zal dan kijken of alles nog goed gaat met je baby.