Week 32

Week tot weekHoever ben je?

  • Aantal dagen zwanger: 218 tot 224
  • Zwangerschapsmaand: 8e
  • Trimester: 3e

Jouw baby in week 32

Je kindje is nu 42,4 centimeter en weegt 1.702 gram. Je baby krijgt steeds minder ruimte in je baarmoeder en ligt nu vaker met zijn hoofd naar beneden. Tijdens de bevalling is het de ideale ligging als je baby met het hoofdje naar beneden ligt. Heeft hij nu zijn hoofd nog boven, dan is het niet erg. Er is nog genoeg tijd en ruimte om later in de zwangerschap te draaien.

Je baby groeit snel, vooral qua gewicht. Hij wordt nog ongeveer twee keer zo zwaar.

Jouw lichaam in week 32

De laatste tijd heb je meer moeite met ademhalen omdat je baarmoeder bezig is je longen wat samen te drukken. Maak je geen zorgen over je baby, want die haalt gewoon adem via jouw placenta. Je kunt al last hebben van harde buiken (Braxton Hicks wee├źn). Vanaf week 32 worden ze heftiger en komen ze vaker voor.

32 weken zwanger – tips

In week 32 kun je samen met je partner een geboorteplan opstellen waarin je de wensen en verwachtingen van je bevalling opschrijft. Je verloskundige weet op die manier welke dingen jij en je partner belangrijk vinden. Hou er wel rekening mee dat dit geboorteplan een leidraad is en niet dat je bevalling ook zo behoort te verlopen. Bij complicaties kan het altijd zo zijn dat je bevalling anders verloopt dan je gehoopt had.