Week 34

Week tot weekHoever ben je?

  • Aantal dagen zwanger: 232 tot 238
  • Zwangerschapsmaand: 8e
  • Trimester: 3e

Jouw baby in week 34

Je kindje is nu 45 centimeter en weegt 2.146 gram.

Als je kindje nu geboren zou worden dan is zijn overlevingskans erg groot. Bij een vroeggeboorte in week 34 kan je baby op de korte termijn gezondheidsproblemen hebben, maar op latere leeftijd is hij net zo gezond als een voldragen baby. Waarschijnlijk moet hij nog wel in de couveuse.

De nagels van je baby groeien nu tot aan de toppen van zijn vingers en tenen. Als je een zoon krijgt, dalen zijn testikels (balletjes) nu van zijn buik naar zijn balzak.

Jouw lichaam in week 34

Vanaf nu mag je met zwangerschapsverlof, als je gekozen hebt om deze 6 weken voor je uitgerekende datum in te laten gaan. Luister vanaf dit moment goed naar je lichaam en neem rust wanneer jij dat nodig hebt. Als je moe bent ga je gewoon slapen, en als je het niet meer trekt op je werk, meld je dit bij je baas en ga je naar huis.

34 weken zwanger – tips

Zet een ‘vluchtkoffer’ klaar voor als je met spoed naar het ziekenhuis moet. In je vluchtkoffer doe je alle spullen die je nodig hebt in het ziekenhuis als je daar moet bevallen. Denk bijvoorbeeld aan toiletspullen, kleding voor jezelf en kleding voor je baby, maar ook een boekje met telefoonnummers van mensen die je wilt bellen zodra de baby geboren is!