Week 37

Week tot weekHoever ben je?

  • Aantal dagen zwanger: 253 tot 259
  • Zwangerschapsmaand: 9e
  • Trimester: 3e

Jouw baby in week 37

Je kindje is nu 48,6 centimeter lang en weegt 2.859 gram.

Deze week is je baby voldragen, maar dit houdt niet in dat hij stopt met groeien. Ook in week 37 komt hij nog aan in gewicht. Hij is klaar voor het leven buiten de baarmoeder en de bevalling kan dan ook elk moment beginnen.

Je kindje bereidt zich druk voor op het leven in zijn nieuwe omgeving, hij zal de ademhaling gaan oefenen, en hij zuigt ook op zijn duim.

Jouw lichaam

Het duurt nog 3 weken tot de uitgerekende datum, maar je kindje is nu voldragen. Wanneer er geen complicaties waren tijdens je zwangerschap mag je vanaf dit moment ook thuis bevallen.

Zorg ervoor dat je voldoende rust neemt. De bevalling wordt niet voor niets vergeleken met het lopen van een marathon, dus het is belangrijk dat je in een goede conditie bent en zoveel mogelijk uitgerust aan je bevalling kunt beginnen.

37 weken zwanger – tips

Na je bevalling gebeurt er veel. Je went aan je nieuwe leven mèt baby en je krijgt te maken met kraambezoek. Je wilt de baby aan iedereen laten zien, maar rust is voor jullie ook belangrijk. Bedenk nu dus alvast hoe je het kraambezoek wilt plannen. Aparte visites of toch een kraamfeest?