Week 39

Week tot weekHoever ben je?

  • Aantal dagen zwanger: 267 tot 273
  • Zwangerschapsmaand: 9e
  • Trimester: 3e

Jouw baby in week 39

Je kindje is nu 50,7 centimeter en weegt 3.288 gram.

Je baby groeit nu niet meer zo hard, maar zijn hersenen zijn nog druk in ontwikkeling. De huid van je baby wordt steeds witter door de vetlaag die zich onder de huid aan het ontwikkelen is. Zelfs baby’s met een donkere huidskleur worden met een witachtige huid geboren. Verder is je baby helemaal klaar, en zit hij net als jij te wachten op de bevalling.

Jouw lichaam in week 39

Je bevalling kan in week 39 elk moment beginnen. De tekenen dat je bevalling gaat beginnen zijn regelmatige samentrekkingen van je buik, het breken van de vliezen, diarree of misselijkheid, bloederig slijm uit je vagina of het verlies van de slijmprop. Echter zijn bovenstaande tekenen geen betrouwbare tekenen. Als je één van deze dingen ervaart kan het soms nog weken duren tot de echte weeën beginnen.

Als je denkt dat de bevalling is begonnen breng dan je verloskundige op de hoogte. Zij zal komen kijken of je bevalling echt is begonnen of dat het een ‘valse start’ was.

Zelfs als het ongemakkelijk voelt, is het belangrijk voldoende te bewegen.

39 weken zwanger – tips

Als je nu nog niet bevallen bent kun je je alvast bezighouden met verzekeringen. Als je gezinssituatie verandert (zoals bij de geboorte van een kind) is het aanpassen van verzekeringen best belangrijk. Zo moet je onder andere je inboedelverzekering, je reisverzekering, je rechtsbijstand en aansprakelijkheidsverzekering aanpassen. Ook als je een auto hebt kan het aanpassen van je autoverzekering handig zijn. Zodra je kind geboren is moet je hem ook aanmelden bij je zorgverzekering.