Week 6

Week tot weekHoever ben je?

  • Aantal dagen zwanger: 36 tot 42
  • Zwangerschapsmaand: 2e
  • Trimester: 1e

Jouw baby in week 6

Je baby is nu 0,6 centimeter groot en weegt 1 gram.

Deze week ontwikkelt het hoofdje van je baby zich erg snel. Ogen, oren, neus, kaken en wangen beginnen vorm te krijgen. Het hoofdje is eind deze week groter dan de rest van het lichaam.

De hartslag wordt steeds regelmatiger, klopt nu 80 slagen per minuut en zal elke dag wat sneller gaan kloppen. Ook de longen, nieren en lever worden tijdens deze week steeds verder ontwikkeld.

Jouw lichaam in week 6

Je zwangerschap is nog niet zichtbaar, maar je voelt je wel zwanger. Je moet vaak naar de wc, zelfs als je weinig tot niets gedronken hebt. Het vele plassen wordt veroorzaakt door je nieren die steeds beter worden in het verwijderen van afvalstoffen. Ook je groter wordende baarmoeder drukt steeds meer op je blaas. De kans op een blaasontsteking wordt nu ook groter.

Je kunt nu last krijgen van ochtendmisselijkheid, of zelfs misselijk zijn de hele dag door. Je reukvermogen wordt ook beter. Dit is niet altijd even prettig.

6 weken zwanger – tips

Je kunt gratis babydozen aanvragen bij verschillende winkels. De bekendste zijn de Blije Doos en de babydoos van de Etos.

Ook maak je deze week een afspraak bij een verloskundige. De verloskundige zal je vertellen hoe je verder moet en wanneer je langskomt voor je eerste afspraak.

Breng ook je huisarts op de hoogte, zodat er rekening kan worden gehouden met eventuele medicijnen of behandelingen die je nodig hebt.