Week 7

Week tot weekHoever ben je?

  • Aantal dagen zwanger: 43 tot 49
  • Zwangerschapsmaand: 2e
  • Trimester: 1e

Jouw baby in week 7

Je baby is nu 1,2 centimeter groot en weegt 2 gram.

Je kindje ontwikkelt zich in een razendsnel tempo en is nu al 10.000 keer groter dan op het moment van de bevruchting.

Deze week worden de armen benen en hersenen gevormd. De embryo lijkt nu niet meer op een kikkervisje, maar begint steeds meer op een klein mensje te lijken. Zelfs de ellebogen, handen, knieën en voeten krijgen vorm.

Het hoofdje is nog steeds enorm groot ten opzichte van de rest van het lijfje. Elke minuut worden er 100 hersencellen geproduceerd.

Jouw lichaam in week 7

De placenta zorgt nog steeds voor de aanmaak van het zwangerschapshormoon hCG, waardoor je vreetbuien kunt krijgen. Vaak krijg je trek in voedingsmiddelen waar je normaal nooit zo veel behoefte aan had. Ook kun je bepaalde geuren of voedsel niet meer ruiken of zien.

Door de veranderende hormoonhuishouding, de snellere bloedstroom en de ophoping van vet groeien je borsten nu erg snel. In deze zwangerschapsperiode kan je soms een volle cup groeien. Je borsten zijn ook gevoelig en aanraking kan zelfs pijnlijk zijn.

7 weken zwanger – tips

Je kunt veel dingen gratis aanvragen tijdens je zwangerschap in ruil voor persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan de Blije Doos.

Een andere tip is om het boekje ‘Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’ aan te schaffen voor je partner. Een grappig boek met feiten over de zwangerschap, waardoor mannen op humoristische wijze kunnen lezen wat jij doormaakt.