Week 8

Week tot weekHoever ben je?

  • Aantal dagen zwanger: 50 tot 56
  • Zwangerschapsmaand: 2e
  • Trimester: 1e

Jouw baby in week 8

Je baby is nu 1,6 centimeter groot en weegt 2 gram.

De embryo groeit nu een millimeter per dag, en ontwikkelt zich ook erg snel. De oogleden kunnen al bijna zijn hele ogen bedekken, de neus begint zijn vorm te krijgen en de bovenlip wordt ook gevormd.

De ‘zwemvliezen’ aan de armen en benen beginnen steeds meer op vingers en tenen te lijken. De staart is bijna verdwenen.

Het hartje van je baby wordt sterker en klopt nu zo’n 150 slagen per minuut. Je kindje begint nu ook te bewegen in de baarmoeder, al kan je dit nog niet voelen.

Jouw lichaam in week 8

Je broeken gaan steeds moeilijker dicht en misschien past je beha al niet meer. Je buik is nog niet mooi zwanger, maar langzaamaan begin je nu ook aan de buitenkant veranderingen te zien. De baby in je buik is erg klein, maar je baarmoeder heeft al de grootte van een softbal.

Je begint steeds meer te merken van zwangerschapssymptomen en ze worden ook erger. Het kan zijn dat je last hebt van ochtendmisselijkheid, maar dit hoeft niet.

8 weken zwanger – tips

Deze week ga je vaak voor de eerste keer langs de verloskundige. Als je vragen hebt over je zwangerschap is dit het perfecte moment om ze te stellen aan de verloskundige! Neem je partner (de vader van de baby) ook mee naar dit gesprek, de verloskundige wil mogelijke risico’s vaststellen en heeft daardoor ook vragen voor de vader.