Welke spullen aanschaffen

Je bent in verwachting, je krijgt een baby. Is het je eerste kindje dan moet je nog alle spulletjes aanschaffen, bij een tweede kindje is dat al veel minder. Het krijgen van een kindje kost behoorlijk wat geld: een kinderkamer inrichten, babyspulletjes kopen en waarschijnlijk moet je minder gaan werken, of je gaat gebruik maken van de kinderopvang, maar dat kost ook veel geld. Wat heb je allemaal nodig? Op de eerste plaats hoeft niet alles nieuw te zijn. Je kunt ook op Marktplaats veel kopen, of je leent van je familie of vrienden die al kinderen hebben. Een kinderwagen bijvoorbeeld kost nogal wat. Kijk eens rond of jij een mooie en nette wagen tweedehands kunt kopen of wellicht heeft iemand in de familie er één staan die nog zo goed als nieuw is. Een kinderwagen verslijt je namelijk niet zo snel. Wanneer er 1 of 2 kinderen in hebben gelegen kan deze ook nog best voor een 3e kindje gebruikt worden.

 

De kinderkamer inrichten

Je maakt een leuke, rustige kinderkamer, met een bedje of wieg erin. Daarvoor heb je lakentjes en dekentjes nodig, een slaapzak, en kruiken. Een commode met baby verzorgspulletjes zoals babyshampoo, babyzeep, een borsteltje en baby olie. Een babybadje met fijne zachte handdoeken. Voor de baby heb je luiers, rompertjes, enkele pyjamaatjes, wat leuke babypakjes en sokjes nodig. Een babydraagzak is heel handig als je een huilbaby hebt. Een wipstoeltje en een box met een boxkleed zorgen ervoor dat je de baby even veilig weg kunt leggen. Je hebt natuurlijk ook drinkflesjes en speentjes nodig. En wil je met de auto weg dan heb je een reiswieg nodig en als de baby wat groter is een autostoeltje.

 

Voordelen van de babyfoon

Een babyfoon is handig als je niet graag constant trappen loopt. Ga het internet op er staan leuke aanbiedingen, zelfs gratis producten op. Een baby kost veel geld, toch kun jij je uitgaven best beperken door slimme aankopen te doen via internet, nieuwe spullen of tweedehands. Vaak willen oma’s en opa’s een mooi cadeau geven, bespreek dit met hen en vraag een nuttig en bruikbaar cadeau. Het is ook leuk als je tijd hebt om zelf dingen te maken, zoals de gordijnen voor de kinderkamer, het boxkleed, maak een commode van een oude kast, of gebruik de commode waarop jijzelf nog gelegen hebt als baby. Schilder de kinderkamer zelf. Het geeft je veel voldoening en bespaart je een heleboel geld.